Cavagna de snelste vluchter, Roglic met de schrik vrij

Cavagna de snelste vluchter, Roglic met de schrik vrij

De negentiende rit in de Ronde van Spanje is een prooi geworden voor Remi Cavagna. De Fransman maakte deel uit van een vroege vlucht en rondde een solo van 25 kilometer succesvol af. Primoz Roglic kwam halverwege de vlakke etappe ten val en werd door de mannen van Movistar flink onder druk gezet, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Valpartij Roglic

Vanuit het vertrek moest er direct geklommen worden, maar gelukkig voor de niet-klimmers was dat ook direct de enige hindernis van de dag. Elf renners gingen al vroeg op avontuur (later tien), maar het peloton onder leiding van Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe gaf de vluchters niet veel ruimte. Zij wilden maar al te graag het peloton bijeen houden om later in de middag massaal te sprinten voor dagwinst.

Bijna niets stond een massasprint in de weg, behalve een valpartij. Primoz Roglic en Miguel Àngel López lagen erbij en dat was voor Movistar het teken om te versnellen. Al snel pakte de voorste groep met onder anderen Valverde en Quintana een voorsprong van een minuut op Roglic, die opnieuw in de achtervolging moest in een vlakke etappe. Na 15 hectische kilometers legde Movistar de boel lam en konden Roglic en López met de schrik nog in de benen terugkeren.

Solo van Cavagna

Het was nog altijd opletten geblazen voor de klassementsrenners, want de flinke wind zorgde ervoor dat het peloton verre van compleet was. Ondertussen reed de kopgroep nog altijd aan de leiding. Cavagna deed nauwelijks werk omdat zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step werkten in het peloton, waardoor de Fransman redelijk fris aan een solo kon beginnen. Met nog 25 kilometer te gaan reed Cavagna weg.

De hardrijder bouwde zijn voorsprong alsmaar verder uit en begon met een marge van 30 seconden op de achtervolgers en een minuut op het peloton aan de laatste 10 kilometer. In de steile slotkilometer kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Bennett won op enkele seconden achterstand de sprint van het peloton voor Stybar en Gilbert, die het feest van Deceuninck-Quick-Step compleet maakten. Valverde finishte ook attent van voren en pakte enkele seconden tijdwinst op Roglic, maar er moet veel heel gek lopen mocht Roglic zaterdag in de laatste bergetappe zijn rode leiderstrui nog verspelen.

Voor Deceuninck-Quick-Step is het de vierde etappezege in de Vuelta. Jakobsen en Gilbert (2x) zorgden voor de andere ritoverwinningen.

Uitslag en klassement

Remi Cavagna 2019

Share this post