Cant verslaat Nederlandse vrouwen en scoort hattrick

Cant verslaat Nederlandse vrouwen en scoort hattrick

Sanne Cant is voor de derde keer wereldkampioen geworden. In een mooie cross versloeg ze de volledige Nederlandse ploeg. Lucinda Brand bleef lange tijd in haar buurt, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Marianne Vos werd derde.

Cant tegen Nederland

De Nederlandse dames begonnen goed aan de veldrit. Na twee rondes bestond de kopgroep uit zes rensters en zaten daar vier Nederlandse vrouwen bij: Annemarie Worst, Denise Betsema, Lucinda Brand en Marianne Vos. Sanne Cant en Jolanda Neff waren de enige vreemde eenden in de bijt. Halfweg koers reden Betsema en Cant weg, maar keerden Vos, Brand en Worst weer terug. Daarna trok Brand stevig door.

Na de poging van Brand nam Cant over. De tienvoudig Belgisch kampioene bouwde haar voorsprong uit tot vijf seconden en hield dat tot de laatste ronde vol. Brand zette alles op alles, maar tevergeefs: de vogel was gevlogen. Een valpartij in de materiaalpost hielp daar ook niet aan mee. Na een zware cross draaide Cant als eerste de Vestre Havnevej op en mocht ze het zegegebaar maken. Brand werd gedesillusioneerd tweede, Vos derde, Betsema vierde en Worst vijfde.

Prima dag voor GB

Voor de Britten verliep de eerste WK-dag geheel naar wens. Ben Tulett won ’s ochtends bij de junioren de eerste wedstrijd van het WK, waarna Tom Pidcock ’s middags Eli Iserbyt versloeg en de wereldtitel bij de beloften won. De Nederlandse deelnemers wisten geen medaille uit het vuur te slepen.

Morgen komen de beloftevrouwen (11:05 uur) en elite-mannen (15:05 uur) in actie.

Uitslag WK veldrijden voor vrouwen 2019

1. Sanne Cant (België) 47:53 minuten
2. Lucinda Brand (Nederland) + 9 sec
3. Marianne Vos (Nederland) + 15 sec
4. Denise Betsema (Nederland) + 25 sec
5. Annemarie Worst (Nederland) + 34 sec
6. Jolanda Neff (Zwitserland) + 1:16 min
7. Kaitlin Keough (Verenigde Staten) + 1:21 min
8. Nikki Harris-Brammeier (Groot-Brittannië) + 1:37 min
9. Sophie de Boer (Nederland) + 1:59 min
10. Ellen Van Loy (België) + 2:05 min

Lucinda Brand 2019
Teleurstelling bij Brand, die veel pech kende tijdens de veldrit.

Share this post