Brand pakt opnieuw Nederlandse veldrittitel

Brand pakt opnieuw Nederlandse veldrittitel

Lucinda Brand heeft in Huijbergen voor het tweede jaar op rij het NK veldrijden voor vrouwen gewonnen. De Sunweb-renster reed in de voorlaatste ronde weg bij Marianne Vos en wist haar in de slotronde voor te blijven. Maud Kaptheijns maakte het podium compleet.

Tweede veldrittitel

Brand had samen met Vos en Denise Betsema de beste start. Betsema haakte als eerste af, waarna Brand en Vos met zijn tweeën overbleven. In de vierde van vijf ronden reed Brand weg bij de zesvoudig Nederlands kampioene Vos en wist ze na een zware wedstrijd haar titel te prolongeren.

Vos kwam moegestreden als tweede over de streep, Kaptheijns finishte als derde. Betsema, Sophie de Boer en Annemarie Worst grepen naast een podiumplek.


Brand mag net als in 2018 het zegegebaar maken.

Patent op Nederlandse titels

Voor Brand is het alweer haar vierde Nederlandse titel bij de profs. In 2013 en 2015 kroonde ze zich al tot wegkampioene. Zes jaar geleden stond ze ook met Marianne Vos op het podium, die toen op 28 seconden achterstand van haar Rabo-ploeggenote als tweede eindigde.  Vorig jaar pakte ze haar eerste titel in het veld. De zegeteller van de Sunweb-renster staat dit seizoen op zes.

Share this post