Bouwman grijpt naast ritzege, Carapaz zegeviert

Bouwman grijpt naast ritzege, Carapaz zegeviert

Koen Bouwman is er net niet in geslaagd om de achtste etappe in de Giro d’Italia 2018 te winnen. De renner van LottoNL-Jumbo zat mee in een kopgroep van zeven en mocht tot de laatste kilometer dromen van een overwinning op Montevergine di Mercogliano, maar helaas voor de Nederlander was de klim een kilometer te lang. Richard Carapaz maakte succesvol de oversteek en won de etappe.

Sterke Bouwman

Bouwman maakte bijna de hele dag deel uit van een kopgroep van zeven. Lang leken de vluchters het te gaan halen, maar op de slotklim kwam het peloton toch heel erg dichtbij. Met nog drie kilometer te klimmen op de Montevergine di Mercogliano versnelde Bouwman en mocht hij even dromen van de ritzege. Ondanks een val van Chris Froome, die in de stromende regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen onderuitgleed, kon een nagenoeg compleet peloton de aanvallers bijna aanraken en lukte het Carapaz om op één kilometer van het einde Bouwman te passeren. De Movistar-renner uit Ecuador hield knap stand, zag niemand uit het peloton de oversteek maken en won met een voorsprong van zeven seconden op het peloton de tweede bergrit.

Davide Formolo won de sprint van de achtervolgers ten koste van Thibaut Pinot. Simon Yates finishte ook in de groep en blijft leider in het algemeen klassement. Tom Dumoulin blijft tweede op zestien seconden achterstand.

Uitslag 8e etappe Giro d’Italia 2018:

1. Richard Carapaz (Movistar) 5:11:35 uur
2. Davide Formolo (BORA-hansgrohe) + 7 seconden
3. Thibaut Pinot (FDJ) ,,
4. Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) ,,
5. Simon Yates (Mitchelton-Scott) ,,
6. Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) ,,
7. Esteban Chaves (Mitchelton Scott) ,,
8. Patrick Konrad (BORA-hansgrohe) ,,
9. Michael Woods (EF Education First) ,,
10. Pello Bilbao (Astana) ,,
11. Tom Dumoulin (Sunweb) ,,

Uitslag

Share this post