Bouhanni slaat toe, Kelderman verliest veel tijd

Bouhanni slaat toe, Kelderman verliest veel tijd

Een dag geen spektakel in de Vuelta is een dag niet geleefd. Donderdag was het opnieuw raak in de Spaanse ronde: er ontstonden waaiers. Het draaide uiteindelijk op een sprint uit van een groep van dertig en daarin was Nacer Bouhanni de snelste voor Danny van Poppel. Wilco Kelderman verloor 1:44 minuut.

Porte in de aanval

Je verwacht in een vlakke sprintetappe niet dat een van de beste ronderenners in de aanval gaat, maar Richie Porte deed dat wel. De Australiër bereidt zich voor op de WK in Innsbruck en vond het vandaag tijd om zijn benen te testen. Samen met bergkoning Luis Angel Maté en Jorge Cubero reed hij de hele dag in de aanval.

Ruim voor de finale begon werden de drie aanvallers al opgeslokt door het peloton en ving een boeiende finale aan. Door de zijwind ontstonden er waaiers en brak het peloton in stukken. Wilco Kelderman, die soms verdacht veel weg heeft van B100 en ook altijd pech heeft, kende op een heel ongelukkig moment materiaalpech en kreeg binnen no-time anderhalve minuut aan zijn broek.

Bouhanni verrast

De mannen van EF Education First trokken volle bak door, waardoor Kelderman en ook de onoplettende Thibaut Pinot op ruime achterstand werden gereden. De inmiddels samengesmolten groep zag de dertig man tellende kopgroep alleen maar verder wegrijden. Quick-Step nam in de slotkilometer het initiatief over, maar sprinter Viviani zat te ver van achteren.

Tony Gallopin probeerde het peloton nog te verrassen, maar Michael Morkov haalde hem terug en trok de sprint eigenlijk aan voor zijn niet-ploeggenoot Matteo Trentin. De Italiaan leek even voor een stunt te zorgen, maar uiteindelijk won de eveneens verrassende Bouhanni nipt voor Van Poppel en Viviani. Een mooie opsteker voor Bouhanni, die woensdag nog een boete kreeg wegens het slaan van zijn ploegleiderswagen en een ruzie met zijn ploegleider.

Kelderman bolde uiteindelijk na 1:44 minuut over de streep en keldert in het klassement uit de top-tien. Rudy Molard blijft leider met 41 seconden voorsprong op Michal Kwiatkowski. Steven Kruijswijk is op de negende plaats de beste Nederlander.

Uitslag en klassement

Uitslag 6e etappe Vuelta a España 2018

1. Nacer Bouhanni (Cofidis) 3:58:35 uur
2. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) ,,
3. Elia Viviani (Quick-Step) ,,
4. Simone Consonni (UAE Emirates) ,,
5. Matteo Trentin (Dimension Data) ,,
6. Ivan Garcia (Bahrain-Merida) ,,
7. Omar Fraile (Astana) ,,
8. Miguel Angel Lopez (Astana) ,,
9. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
10. Michael Morkov (Quick-Step) ,,

Share this post