Bol: ‘Deze domme jongens winnen wel de etappe’

Bol: ‘Deze domme jongens winnen wel de etappe’

Juichend kwam Jetse Bol over de finishstreep. Hij had zojuist de dagzege in de vijfde etappe van de Vuelta misgelopen, maar dat maakte hem even niet uit. Ploegmaat Angèl Madrazo pakte op de Alto de Javalambre de overwinning en dat was een stunt van jewelste.

Gek

Samen met José Herrada van Cofidis trokken de twee renners van het kleine Spaanse ploegje Burgos-BH al vroeg ten aanval. “Iedereen verklaarde ons voor gek”, zei Bol na afloop van de etappe voor de camera van Eurosport. “Het leek ook een domme actie van mijn ploeggenoot Ángel Madrazo en mij, maar deze domme jongens winnen wel de etappe.”

Bol, Madrazo en Herrada kregen een vrijgeleide van het peloton. Met een voorsprong van zeven minuten begonnen ze aan de slotklim. Herrada maakte de sterkste indruk, maar Bol kon telkens volgen. Zijn ploegmaat Madrazo leek telkens te moeten passen, maar maakte in de slotkilometer toch weer de aansluiting bij de twee leiders. De bergkoning versnelde en gaf Herrada het nakijken. Bol liet Madrazo gaan en tekende even later voor de tweede plaats.

“We hebben vorig jaar in de Vuelta gezien dat verrassingen soms mogelijk zijn en wat er vandaag gebeurde is waanzinnig”, aldus Bol.

Share this post