Boegeroep voor Froome tijdens ploegenpresentatie

Boegeroep voor Froome tijdens ploegenpresentatie

Chris Froome en Team Sky zijn allerminst hartelijk ontvangen tijdens de ploegenpresentatie van de Tour de France. Boegeroep en fluitconcerten werden ingezet toen Froome en zijn ploeggenoten het podium opreden.

Sky niet geliefd

Bij Team Sky is men op de hoede. De afgelopen jaren werd het Franse publiek al vijandiger richting Froome en werd de viervoudig Tourwinnaar vaak uitgefloten. Door de Salbutamol-zaak en de negatieve publiciteit rond Froome en Sky heeft de ploeg extra maatregelen getroffen. “We hebben goede ervaringen met koersen in Frankrijk, maar weten dat er een kleine groep is dat vijandig is naar ons toe”, liet de ploeg eerder weten. Vooral over de veiligheid van Froome in de bergritten (zoals de rit met aankomst op Alpe d’Huez) maakt men zorgen.

Tijdens de ploegenpresentatie werd dus duidelijk dat Froome zijn borst kan nat maken. Toen de Sky-renners naar voren werden geroepen, begon het aanwezige publiek boe te roepen en te fluiten. Het worden drie zware weken voor Froome, en niet alleen vanwege het sportieve aspect..

Vrijgesproken

Zondag maakte de Franse krant Le Monde bekend dat Tourorganisator ASO de Brit wilde weren. Een dag later kwam de UCI met het nieuws naar buiten dat Froome is vrijgesproken van dopinggebruik. Daarom mag hij zaterdag gewoon starten in de 105e Tour.

Share this post