BMC en Van Avermaet vieren feest in Cholet

BMC en Van Avermaet vieren feest in Cholet

De 35,5 kilometer lange ploegentijdrit in de Tour de France is gewonnen door BMC. De Amerikaanse ploeg kwam al vroeg in actie en zette met 38:46 minuten de snelste tijd neer. Greg Van Avermaet is de nieuwe leider, al was daar uiteindelijk wel een mooi gevecht met Philippe Gilbert (Quick-Step) voor nodig.

BMC of Quick-Step

De topfavorieten kwamen al vroeg in actie. Mitchelton-Scott rolde om 15:10 uur als eerste van het startpodium in Cholet en zette direct een mooie richttijd neer: 38:55 minuten. Sky dook er niet veel later met vijf seconden onder, waarna BMC de hotseat overnam en de toptijd van 38:46 minuten realiseerde. Niemand van de vroege starters dook daarna onder de tijd van BMC, maar toch deed het Sunweb van Tom Dumoulin goede zaken. De Duitse formatie finishte uiteindelijk als vijfde op twaalf seconden en daarmee verloor Dumoulin nauwelijks tijd op zijn grootste concurrenten.

Het was wachten op schaduwfavoriet Quick-Step. Met meerdere sterke tijdrijders in de ploeg was Quick-Step het enige team dat BMC nog van de overwinning af kon houden. Bij het eerste tussenpunt gaven de Belgen maar twee seconden toe op de Amerikanen, maar daarna liep het in de soep. Fernando Gaviria moest al vroeg lossen, waarna er gaten ontstonden in de Quick-Step-trein en ook Tim Declercq en Maximiliano Richeze moesten lossen. Het gevolg: drie extra seconden tijdverlies bij het tweede tussenpunt.

Strijd om geel

Het werd een waar gevecht tussen niet alleen BMC en Quick-Step, maar ook tussen Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. Van Avermaet trok aan het langste eind en won niet alleen met BMC de ploegentijdrit, maar pakte ook de gele trui af van Peter Sagan. Quick-Step kwam zes seconden tekort voor de overwinning en eindigde achter Sky als derde. Helaas voor Gilbert kwam hij vier tellen tekort voor het geel. Sagan speelde geen positieve rol in de ploegentijdrit. Hij moest zelfs lossen en kwam enkele minuten na zijn ploeg over de finishstreep gerold.

Uitslag 4e etappe Tour de France:

1. BMC 38:46 minuten
2. Sky + 4 seconden
3. Quick-Step + 7 seconden
4. Mitchelton-Scott + 9 seconden
5. Sunweb + 12 seconden
6. EF Education First + 35 seconden
7. BORA-hansgrohe + 50 seconden
8. Astana + 52 seconden
9. Katusha-Alpecin + 53 seconden
10. Movistar + 54 seconden

Uitslag

Share this post