Beukeboom valt op 22 augustus werelduurrecord aan

Beukeboom valt op 22 augustus werelduurrecord aan

De UCI heeft dinsdag bevestigd dat Dion Beukeboom op 22 augustus een aanval gaat doen op het werelduurrecord. De Nederlander liet vorig jaar weten een poging te willen wagen om het record van Bradley Wiggins uit de boeken te rijden en kent nu de datum. Het Mexicaanse Aguascalientes is het decor van Beukeboom’s aanval.

54,526 kilometer

Beukeboom werd door bewegingswetenschapper Jim van den Berg (die ook Thomas Dekker bijstond) benaderd of hij interesse had in een werelduurrecordpoging. In eerste instantie stond Beukeboom niet te springen, maar nadat hij met cijfertjes en wiskundige formules werd overtuigd begon hij erin te geloven. Zijn begeleider is duidelijk: ‘we denken het record te kunnen verbeteren’.

Het record van Wiggins staat op 54,526 kilometer en dateert van 2015. Mogelijk wordt de tijd nog aangescherpt, want op 26 juli waagt de Deen Martin Toft Madsen een poging. Net zoals Beukeboom zal hij het werelduurrecord proberen te verbreken in Aguascalientes, waar ook Dekker een uur lang rondjes reed. De wielerbaan ligt 1890 meter boven zeeniveau en kent minder luchtweerstand, waardoor het interessant is om juist daar op recordjacht te gaan.

Vierde op NK

Beukeboom testte zich onlangs op het NK tijdrijden tussen de grote mannen. De Vlasman-renner werd verdienstelijk vierde en gaf 1:44 minuut toe op Nederlands kampioen Dylan van Baarle.

Share this post