Betsema mag na schorsing direct weer crossen

Betsema mag na schorsing direct weer crossen

Goed nieuws voor Denise Betsema. De veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal mag van de internationale wielerunie UCI weer rijden. De 26-jarige renster werd vorig jaar positief bevonden op anabole steroïden, maar de UCI kon de zaak nooit hard maken.

Zes maanden schorsing

Op 16 februari testte ze in Middelkerke positief. De A-staal was positief en ook de B-staal leverde hetzelfde resultaat op. Betsema ontkende altijd dat ze doping had gebruikt, maar desondanks stond ze toch lange tijd aan de kant. “Dit is een nachtmerrie”, liet ze destijds weten. “Ik heb geen flauw idee hoe dat spul in mijn lichaam komt.”

Schijnbaar is Betsema niet de enige die dat niet weet, want de UCI krabbelt terug. Met terugwerkende kracht is de Texelse voor zes maanden geschorst, met ingang van 5 april. Daardoor is haar schorsing op 4 oktober afgelopen en mag ze per direct weer koersen. “Yes! Ik mag per direct weer crossen. Ik ben ontzettend blij en opgelucht met dit onwijs goede nieuws”, schrijft ze op Instagram.

Vorig seizoen behaalde Betsema vijftien overwinningen, waaronder de wereldbekerwedstrijd in Koksijde en de cross in Middelkerke.

Share this post