Bennett verslaat Viviani in Praia a Mare

Bennett verslaat Viviani in Praia a Mare

De zevende etappe in de Giro d’Italia 2018 is gewonnen door Sam Bennett. In de derde massasprint van deze Giro was hij in een rechtstreeks duel sneller dan topfavoriet Elia Viviani. Danny van Poppel kwam iets te vroeg op kop en finishte als vijfde.

Drie aanvallers

Vroeg in de 159 kilometer korte etappe gingen Fausto Masnada en Davide Ballerini (allebei Androni), Markel Irizar (Trek-Segafredo) en Tony Martin (Katusha-Alpecin) op avontuur. Het peloton onder aanvoering van Quick-Step zag in Martin het grote gevaar en liet de vier niet gaan, waarna Martin met Masnada zich terug liet zakken en Martin’s ploegmaat Maxim Belkov de oversteek maakte.

Onderweg gebeurde er nauwelijks iets. Het peloton liet de drie leiders niet teveel voorsprong pakken en rekende ze op vijftien kilometer van de streep in. Verschillende renners demarreerden, maar tevergeefs: het draaide ‘gewoon’ op een sprint uit. De mannen van LottoNL-Jumbo hadden hun huiswerk goed gedaan en hielden Danny van Poppel goed van voren. Gijs Van Hoecke zette onze landgenoot af, maar Van Poppel kwam veel te vroeg op kop. Viviani zette vervolgens zijn sprint in en leek voor de derde keer te gaan winnen, maar toen was daar plots Bennett die hem voorbijreed.

Van Poppel vijfde

De Ier van BORA-hansgrohe hield knap stand en drukte zijn voorwiel eerder over de meet dan Viviani. Niccolo Bonifazio finishte als derde, ondanks een fietswissel in de slotfase van de etappe. Sacha Modolo eindigde voor Van Poppel als vierde. De klassementsmannen verloren geen tijd. Hen wacht zaterdag een zware bergetappe.

Uitslag 7e etappe Giro d’Italia 2018:

1. Sam Bennett (BORA-hansgrohe) 3:45:27 uur
2. Elia Viviani (Quick-Step) ,,
3. Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) ,,
4. Sacha Modolo (EF Education First) ,,
5. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) ,,
6. Jakub Mareczko (Willier) ,,
7. Clement Venturini (Cofidis) ,,
8. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) ,,
9. Jürgen Rolands (BMC) ,,
10. Jens Debusschere (Lotto-Soudal) ,,

Share this post