Bennett sprint naar ritwinst in Alicante, Jakobsen zevende

Bennett sprint naar ritwinst in Alicante, Jakobsen zevende

De derde etappe in de Vuelta is gewonnen door Sam Bennett. De topfavoriet bleef Edward Theuns en Luka Mezgec voor. Fabio Jakobsen kwam niet verder dan een zevende plaats.

Eerste sprint

Met akobsen als Nederlandse sprinthoop ging de derde etappe van start. Drie renners (waaronder bergkoning Angel Madrazo) gingen op avontuur, maar werden al ruim voor de finish gegrepen door het peloton. Thomas De Gendt probeerde even nog solo te rijden, maar werd ook teruggepakt. Het tempo lag erg hoog, mede door de wind in de rug. Dat zorgde op enkele venijnige klimmetjes voor wat scheurtjes in het peloton. Voor onder andere Jakobsen ging het te hard.

De Nederlands kampioen kon op 30 kilometer van het einde met behulp van zijn ploeggenoten terugkeren in het peloton. Fernando Gaviria had wat meer moeite en moest met de hulp van twee ploeggenoten een achterstand van een minuut dichtrijden. Een kansloze zaak.

Het draaide op een verwachte sprint uit. Max Walscheid van Sunweb werd goed afgezet, maar het was Edward Theuns die uit het wiel van John Degenkolb de sprint aanging. Bennett passeerde de Belg en bleef het pak ruim voor. Theuns drukte nog als tweede zijn wiel over de meet voor Mezgec. Jakobsen geraakte ingesloten en kwam niet uit het wiel van zijn sprintaantrekker. Hij werd slechts zevende.

Nicholas Roche blijft leider. Hij zag zijn leiderstrui niet in gevaar komen.

Share this post