Bahrain-Merida begint goed aan Hammer Series

Bahrain-Merida begint goed aan Hammer Series

Bahrain-Merida heeft het eerste onderdeel van de Hammer Series gewonnen. Mark Padun reed lange tijd aan de leiding in de klimkoers en kwam uiteindelijk als eerste over de streep, waardoor hij dubbele punten pakte en zijn ploeg een goede uitgangspositie geeft voor de afsluitende ploegenachtervolging.

Klimkoers

De 78,1 kilometer lange klimkoers door het heuvelachtige Limburg ging over elf rondes van zeven kilometer. Sommige renners lieten het in de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen lopen en gaven er al vroeg de brui aan, terwijl iemand als Tim Wellens zich als een vis in het water voelde. Halverwege de koers nam Bahrain-Merida het heft in handen en lieten Sonny Colbrelli en Padun zich zien. Padun ging vervolgens alleen in de aanval en hield het tot de finish vol. Koen Bouwman eindigde als tweede voor Sam Oomen, die nog belangrijke punten pakten. Tom Dumoulin gaf vermoeid op.

De Hammer Series is toe aan haar tweede editie in Nederland. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen: een klimkoers, sprintkoers en afsluitende ploegentijdrit waarin het klassement de startvolgorde bepaalt. De wedstrijd duurt tot en met zondag en werd vorig jaar gewonnen door Team Sky.

Share this post