Aerts en Vos winnen wereldbekercross in Waterloo

Aerts en Vos winnen wereldbekercross in Waterloo

Toon Aerts heeft zondagavond (Nederlandse tijd) in Waterloo de eerste wereldbekerwedstrijd van het cross-seizoen gewonnen. De Belg reed samen met Wout Van Aert aan de leiding en liet zijn landgenoot in de laatste rondes achter. Laurens Sweeck maakte het podium compleet.

Aerts de sterkste

De veelbesproken Van Aert had de beste start en reed samen met Aert, Daan Soete en Quinten Hermans weg van de rest. Na een valpartij van Soete en Hermans bleven Aerts en Van Aert samen van voren over. Op een versnelling van Aerts had Van Aert vervolgens geen antwoord. Van Aert bleef op iets meer dan tien seconden hangen, maar moest zich in de slotronde toch gewonnen geven en finishte op meer dan een halve minuut van de verdiende winnaar. Sweeck werd op bijna een minuut achterstand derde.

Corné van Kessel was op de zesde plaats de beste Nederlander. Zijn ploeggenoot Lars van der Haar kende materiaalpech en moest al vroeg in de veldrit aan een inhaalslag beginnen, het resulteerde in een achttiende plaats.

Vos verslaat Noble

Bij de vrouwen reed Marianne Vos in de slotronde weg bij Ellen Noble en won ze haar eerste veldrit van het nog prille seizoen. Vos zette vroegtijdig een punt achter haar wegseizoen om zich volledig op het veldrijden te richten, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen waar ze later instroomde. Ze maakte zondagavond een sterke indruk en rekende in de slotronde af met Noble. Katerina Nash completeerde het podium.

Volgende week zaterdag vindt in Iowa de tweede wereldbekercross plaats.

Share this post