Ackermann sprint naar Dauphiné-winst, Impey leider

Ackermann sprint naar Dauphiné-winst, Impey leider

Pascal Ackermann heeft de tweede etappe in de Dauphiné gewonnen. De Duitser was in een massasprint sneller dan Edvald Boasson Hagen en Daryl Impey. Laatstgenoemde is wel de nieuwe leider en neemt de gele trui over van Michal Kwiatkowski, die hard ten val kwam in de slotkilometers.

Vier aanvallers

Na een proloog en lastige eerste etappe stond er voor het peloton wederom geen gemakkelijke rit te wachten. Frederik Backaert, Nikita Stalnov, Pierre-Luc Périchon en Antoine Duchesne gingen in de aanval en pakten een comfortabele voorsprong op het peloton, waar Sky in dienst van geletruidrager Kwiatkowski het tempo verzorgde.

Backaert werd als eerste aanvaller ingerekend, waarna diverse renners de oversteek probeerden te maken. Antwan Tolhoek was een van hen, maar samen met Spaans kampioen Jésus Herrada lukte het hem niet om het verschil te overbruggen. Stalnov hield het als aanvaller het langste vol, maar werd onder de vod van de laatste kilometer ingerekend. Het draaide op een massasprint uit.

Ackermann de snelste

Zonder echte topsprinters aan het vertrek maakte Ackermann indruk door de sprint te winnen ten koste van Boasson Hagen en Impey. De Zuid-Afrikaan pakte bonificatieseconden mee waardoor hij de nieuwe leider is in het klassement. Geletruidrager Kwiatkowski kwam in de voorlaatste kilometer hard in aanraking met het asfalt en bolde minuten later over de finishstreep, maar omdat het binnen de laatste drie kilometer gebeurde heeft dat geen gevolgen voor zijn klassement.

Woensdag wacht een 35 kilometer lange ploegentijdrit van Pont-de-Vaux naar Louhans-Châteaurenaud.

Share this post