WK ploegentijdrit per 2019 met gemengde landenteams

WK ploegentijdrit per 2019 met gemengde landenteams

Dat de WK ploegentijdrit op de schop zou gaan was al bekend, maar woensdagavond heeft het organisatiecomité van de WK wielrennen 2019 in Yorkshire bekend gemaakt hoe de nieuwe invulling eruit gaat zien. De ploegentijdrit wordt vanaf volgend jaar met gemengde landenteams verreden.

Estafettevorm

Per land staan er op 22 september 2019 drie vrouwen en drie mannen aan de start die in estafettevorm een parcours van 14 kilometer afleggen. Na het passeren van de tweede man nemen de vrouwen het stokje over om hetzelfde rondje te rijden. De tijd van de tweede vrouw telt aan de finish in Harrogate. Met een afstand van in totaal 28 kilometer is de gemengde estafetteploegentijdrit kort, maar (hopelijk) spectaculair.

De organisatie maakte tegelijkertijd ook het parcours van de ploegentijdrit bekend. Het rondje in het wielergekke Yorkshire gaat volgens het routeprofiel op en af. Hieronder staan de routeprofielen van de ploegentijdrit, wegrit en tijdrit.

De wegrit voor mannen is 284 kilometer (!) lang en erg lastig. De mannentijdrit is 54 kilometer lang en die van de vrouwen 32,5 kilometer. De vrouwenwegrit kent een afstand van 149,5 kilometer.

Programma WK wielrennen 2019:

22 september: WK ploegentijdrit gemengde landenteams
23 september: WK tijdrijden junior-vrouwen & junioren
24 september: WK tijdrijden beloften & vrouwen
25 september: WK tijdrijden mannen
26 september: WK wegwedstrijd junioren
27 september: WK wegwedstrijd junior-vrouwen & beloften
28 september: WK wegwedstrijd vrouwen
29 september: WK wegwedstrijd mannen

Share this post