Wielerploeg Aqua Blue Sport stopt ermee

Wielerploeg Aqua Blue Sport stopt ermee

Vanaf volgend jaar is wielerploeg Aqua Blue Sport niet meer in het profpeloton te bewonderen. De Ierse ProContinentale ploeg is er niet in geslaagd om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Ook fusieplannen met een andere profploeg draaide uiteindelijk op niets uit.

Fundamentele fouten

Aqua Blue Sport werd in 2017 opgericht en ontving datzelfde jaar een wildcard voor de Vuelta a España. Met succes, want Stefan Denifl bezorgde de Ierse ploeg zelfs een etappeoverwinning. Dit jaar bleven de uitnodigingen voor de grote koersen uit en mislukte ook een fusie met Vérandas Willems. Begin augustus bracht Aqua Blue Sport het nieuws naar buiten dat de fusie rond was en onder andere Wout Van Aert werd toegevoegd aan het team, maar de Belgische ploeg ontkende dat dezelfde avond nog.

“We waren iets te voorbarig”, schrijft de Ierse formatie maandag in een persbericht. “We dachten dat alles in kannen en kruiken was, maar helaas. Vandaag kunnen we concluderen dat de onderhandelingen zijn gestaakt. Het is eerlijk om te zeggen dat we inschattings- en fundamentele fouten hebben gemaakt, maar desondanks zijn we trots op de reis die we hebben gemaakt en de mensen die we hebben leren kennen.”

Twee Nederlanders

De teleurstelling overheerst, maar toch is de ploeg blij met de behaalde resultaten. “Wij zijn de eerste Ierse profploeg en mochten ook als eerste Ierse ploeg meedoen aan een grote wielerronde, waarin we ook nog een etappe wonnen. We zijn enorm trots op wat we hebben bereikt.”

Aqua Blue Sport begon met zestien renners, waaronder de Nederlanders Peter Koning en Michel Kreder. Lars Petter Nordhaug, Adam Blythe, Leigh Howard, Stefan Denifl en Larry Warbasse waren de bekendste namen in de ploeg. Dit jaar kwam daar Shane Archbold bij, maar bleven de invitaties voor de grote rondes uit. Aqua Blue Sport won in 2018 tot dusverre vier wedstrijden.

Share this post