Wellens klopt Hirschi op de meet in koninginnenrit

Wellens klopt Hirschi op de meet in koninginnenrit

De vierde etappe in de BinckBank Tour is opnieuw geëindigd in een millimetersprint. Marc Hirschi, Tim Wellens en Laurens De Plus lieten het na een zware Ardennenrit op een sprint uitdraaien en daarin was Wellens nét iets sneller dan Hirschi. De Belg is ook de nieuwe leider.

Koninginnenrit

Na drie sprintetappes was het vandaag eindelijk de beurt aan de heuvelspecialisten om zich te tonen. De 96 kilometer korte etappe met start en finish in Houffalize draaide op een spectaculaire rit uit. Niet voor niets werd de vierde etappe vooraf bestempeld als koninginnenrit.

De klassementsmannen lieten zich in de regenachtige Ardennen al vroeg zien. Met twee grote plaatselijke rondes op het menu trokken onder anderen Tim Wellens, Greg Van Avermaet en Zdenek Stybar al vroeg in de aanval. Wellens probeerde het daarna alleen, maar liet zich even later terugzakken. Het was nog te vroeg om er alleen vandoor te gaan. Het uitgedunde peloton kwam weer bijeen, waar de sprinters Dylan Groenewegen en Sam Bennett (drievoudig etappewinnaar) al vroeg gelost waren.

Drie leiders

Op de laatste passage van de Côte de Saint-Roch, bekend van Luik-Bastenaken-Luik, reed Laurens De Plus samen met Wellens en Marc Hirschi weg. Net voor het opdraaien van de Bois des Moines wist Ivan Garcia Cortina de aansluiting te maken en reden ze met zijn vieren een halve minuut voor de achtervolgende groep uit. Op de Côte Achouffe, de laatste hindernis van de dag, probeerde De Plus om weg te rijden van de rest. Hirschi reed het gat dicht met Wellens in zijn wiel. Voor Garcia Cortina ging het te hard. Met zijn drieën bleven ze over.

De Belgen probeerden de Zwitser uit zijn kot te lokken, maar de nummer twee van het afgelopen WK voor beloften brak niet. Het draaide op een sprint uit en die ging Hirschi van ver aan. Hij leek de winst te gaan pakken op de oplopende finishstrook, maar toen kwam Wellens nog langszij en wist hij met een ultieme jump Hirschi te verslaan. De Plus finishte als derde.

Bjorg Lambrecht

“Deze overwinning is voor Bjorg. We hebben lang getwijfeld om hier wel mee te doen, maar in overleg met zijn familie zijn we gewoon gestart. Deze is voor hem”, zei Wellens na afloop. “Hirschi wilde niet helemaal meewerken, dus hebben Laurens en ik besloten om samen te rijden. Het draaide op een sprint uit en daarin had ik net iets meer over.”

Wellens heeft in het klassement een voorsprong van vier seconden op Hirschi. Vrijdag wacht een sprintetappe, waarna er zaterdag een 8 kilometer lange tijdrit op het programma staat in Den Haag. Zondag eindigt de BinckBank Tour met de ultieme ontknoping in Geraardsbergen.

Share this post