Weening vervolgt carrière bij Trek-Segafredo

Weening vervolgt carrière bij Trek-Segafredo

Pieter Weening heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 39-jarige Fries zal, als het seizoen weer wordt hervat, uitkomen voor Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg maakte vrijdag de komst van Weening bekend, die tot het einde van het jaar heeft getekend.

Weening wordt bij Trek-Segafredo ploeggenoot van onder anderen Bauke Mollema en Koen de Kort. Hij begon zijn profloopbaan bij Rabobank en won in dienst van die ploeg in 2005 een Touretappe. In 2012 tekende hij bij Orica-GreenEdge, waar hij tot 2016 voor uitkwam. Sindsdien reed hij voor Roompot-Charles, maar die ploeg hield vorig jaar op met bestaan. Sindsdien zat Weening zonder ploeg.

“Ik heb altijd de hoop gehouden dat ik nog een ploeg zou vinden”, laat de renner in het persbericht weten. “In februari was er al contact en heb ik gezegd dat ik vier tot zes weken nodig had om weer in wedstrijden te kunnen uitkomen. Maar toen legde het coronavirus alles stil”, aldus Weening, die bergop waarschijnlijk ook zal moeten knechten voor Vincenzo Nibali en Richie Porte. Over zijn programma is nog niets bekend gemaakt.

“In februari hadden we al contact met elkaar”, zegt manager Luca Guercilena. “Na de valpartij van Matteo Moschetti, waren we op zoek naar een ervaren renner die in de groep zou passen en direct kon racen. Pieter staat bekend als een superprof, en wij waren ervan overtuigd dat hij aan onze verwachtingen kon voldoen. Door het coronavirus kwam er wat vertraging in zijn komst, maar we hebben woord gehouden en verwelkomen Pieter nu als lid van ons team.”

Rijke carrière 
Weening was door zijn etappezege in 2005 jarenlang de laatste Nederlandse etappewinnaar in de Tour, totdat Lars Boom in 2014 de kasseienrit op zijn naam schreef en daarmee Weening opvolgde. Naast zijn Tourritzege in 2005 won Weening ook twee etappes in de Giro d’Italia (2011 en 2014) en droeg hij vier dagen het roze. Vorig jaar won Weening nog een rit in de Ronde van Luxemburg.

Pieter Weening 2019

Share this post