Vos rijdt met machtige versnelling naar winst in La Course

Vos rijdt met machtige versnelling naar winst in La Course

Marianne Vos heeft net als in 2014 La Course gewonnen. In de laatste bocht voor de finish haalde Vos de eenzame leidster Amanda Spratt in, waarna ze met ruime voorsprong op de rest van het peloton als eerste de streep passeerde.

Alle ogen op Van Vleuten

Van Vleuten was op voorhand de grote favoriete. In eerste instantie zou ze niet meedoen in verband met een parcoursverkenning van het Olympische parcours in Tokio, maar eerder deze week werd haar deelname dan toch bevestigd. Op de heuvels liet ze zich ook zien, maar de winnares van de Giro Rosa slaagde er niet in om weg te rijden. De vrouwen reden overigens vijf rondjes op het tijdritparours van de mannen, die om 14:00 uur in actie komen.

Dat lukte Spratt wel. Bijna 27 kilometer reed ze alleen aan de leiding, maar in de slotkilometers liep haar voorsprong rap terug. Met een lange sprint haalde Vos de leidster met nog zo’n 300 meter te gaan in en hield ze het peloton op ruime afstand. Leah Kirchmann finishte op drie seconden als tweede voor Cecille Ludwig.  Van Vleuten werd zevende, Anna van der Breggen tiende.

Vijfde Nederlandse zege

Voor Vos, die mede-initiatiefneemster was van La Course, is het haar tweede zege in de door de ASO georganiseerde koers. In 2014 was ze ook al de beste, toen finishte La Course op de Champs-Élyséees. De andere edities werden gewonnen door Van der Breggen, Chloe Hosking en twee keer door Van Vleuten.

Uitslag La Course by TDF 2019:

1. Marianne Vos (CCC) 3:15:20 uur
2. Leah Kirchmann (Sunweb)
3. Cecille Ludwig (Bigla)
4. Lucinda Brand (Sunweb)
5. Ashleigh Moolman (CCC)
6. Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo)
7. Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott)
8. Soraya Paladin (Alé)
9. Ane Santesteban (WNT Rotor)
10. Anna van der Breggen (Boels-Dolmans)

Marianne Vos 2019

Share this post