Viviani wint openingsetappe Tour Down Under

Viviani wint openingsetappe Tour Down Under

Elia Viviani gaat in 2019 vrolijk verder waar hij in 2018 mee gestopt is: winnen. De Italiaans kampioen was in de 129 kilometer lange openingsetappe van de Tour Down Under in een massasprint sneller dan Max Walscheid en Jakub Mareczko.

Viviani gaat verder met winnen

In een typische sprintetappe probeerden vier renners een sprint te ontlopen, maar Patrick Bevin, Artyom Sakharov, Michael Storer en Jason Lea wisten dat ze bezig waren aan een onmogelijke poging. Ruim voor de finish werden ze ingerekend, waarna inderdaad een massasprint volgde. Jumbo-Visma liet zich goed van voren zien en zette sprinter Danny van Poppel op 300 meter van de meet af. Op de versnelling van Max Walscheid had de Nederlander echter geen antwoord.

Walscheid stormde op de finish af, maar kon niet voorkomen dat Viviani hem in de laatste 50 meter nog passeerde. Met fietslengten voorsprong won Viviani in Port Adelaide de openingsrit en verzekerde hij zich ook van de eerste leiderstrui. Walscheid eindigde als tweede voor Jakub Mareczko. Caleb Ewan raakte ingesloten en deed vandaag niet mee om de prijzen. Van Poppel werd slechts negende.

Uitslag 1e etappe Tour Down Under 2019

1. Elia Viviani (Deceuninck – Quick-Step) 3:19:47 uur
2. Max Walscheid (Sunweb) ,,
3. Jakub Mareczko (CCC) ,,
4. Phil Bauhaus (Bahrain-Merida) ,,
5. Ryan Gibbons (Dimension Data) ,,
6. Jasper Philipsen (UAE Emirates) ,,
7. Kristoffer Halvorsen (Sky) ,,
8. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
9. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) ,,
10. Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) ,,


De ‘winnende’ DMT schoenen van Elia Viviani.

Share this post