Verzamelaar Van Aert bewaart zijn ‘Strade Bianchi’ Oltre XR4

Verzamelaar Van Aert bewaart zijn ‘Strade Bianchi’ Oltre XR4

Wout van Aert is een verzamelaar. Als hij een koers grote koers wint probeert hij zoveel mogelijk spullen te bewaren, zo ook zijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets. De bestofte Bianchi Oltre XR4 waarop hij zaterdag de Strade Bianche won mag uiteraard niet aan de muur ontbreken, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Voor de renner van Jumbo-Visma is een wielertrui, helm of fietsen/" 7136 target="_self">fiets een tastbaardere herinnering dan een trofee. “Van alle drie de wereldtitels veldrijden heb ik het originele shirt met rugnummer en dus ook met modder thuis bewaard in een kast. Het fietspak waarmee ik vorig jaar de ritzege pakte in de Tour ligt ernaast. Van die speciale overwinningen wil ik liefst zoveel mogelijk bewaren”, legt hij uit.

“De fietsen/" 7136 target="_self">fiets en het shirt zijn een must, maar ook de helm, schoenen en sokken bewaar ik graag. Ik houd liever nu te veel bij dan er later spijt van te hebben dat ik ze heb weggegooid. Ik vind die aandenkens veel mooier dan de trofeeën die je krijgt op het podium. Het is de bedoeling om met die spullen later een privémuseum te maken.”

Lees ook

Getest: Bianchi Oltre XR4 Disc

Stoffig en velgremmen

Van Aert mag nu dus de Oltre XR4 aan zijn privémuseum toevoegen. Na afloop van de 184 kilometer lange koers over witte grindwegen vroeg de Belg aan de mecaniciens van zijn ploeg om de fietsen/" 7136 target="_self">fiets zo stoffig mogelijk mee te nemen. “Ik ben hem ‘s avonds na de koers nog eens gaan bekijken en hij zat nog helemaal onder het stof. Dat moet zo blijven.”

Van Aert won de Strade Bianche overigens met… velgremmen! Of dat het geheime wapen was weten we niet, want Bianchi denkt dat de zege – uiteraard moeten de benen het meeste werk doen – ook voor een deel te danken is aan het Bianchi CV-systeem dat op de Oltre XR4 zit. “Het systeem houdt 80 procent van de vibratie tegen dankzij een geïntegreerd composietmateriaal in het frame en de voorvork. Vooral op parcoursen zoals in Strade Bianche heeft de renner daardoor meer  controle, minder last van spiervermoeidheid en uiteindelijk dus ook meer energie.”

Wout van Aert 2020

Wout van Aert 2020

Share this post