Verrassing: Terpstra verkast naar Direct Energie

Verrassing: Terpstra verkast naar Direct Energie

Niki Terpstra ruilt Quick-Step in voor Direct Energie, dat heeft zijn nieuwe werkgever donderdag bekend gemaakt. Terpstra is bezig aan zijn achtste seizoen bij Quick-Step, maar is toe aan een nieuwe uitdaging.

Onder de indruk

Terpstra kwam via Bert Story-Piels en Ubbink bij Milram terecht. In zijn laatste jaar voor de Duitse ploeg werd Terpstra Nederlands kampioen en verdiende hij een contract bij Quick-Step. In dienst van de Belgische ploeg schreef hij grote wedstrijden als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen op zijn naam. Hoofdsponsor Quick-Step doet na dit seizoen financieel een stapje terug, maar Patrick Lefevere gaf onlangs aan dat de succesvolle ploeg genoeg geld heeft om een jaar door te gaan. Terpstra wacht daar niet op en heeft bij het kleinere Direct Energie getekend.

“Ik ben onder de indruk van het rijden van Direct Energie dit jaar. Zowel in het voorjaar als tijdens de Ronde van Frankrijk lieten ze aanvallend fietsen zien, waar ik zo van hou”, zegt Terpstra tegen het ANP. De 34-jarige renner hoopt zijn nieuwe ploeg een overwinning in een klassieker én Tour de France te schenken. Direct Energie-manager Jean-René Bernadeau is minstens zo tevreden. “Dat we een renner van het kaliber Terpstra hebben gehaald, maakt ons enorm trots.”

Share this post