Verrassende Tratnik blijft landgenoot Roglic voor in Romandië

Verrassende Tratnik blijft landgenoot Roglic voor in Romandië

Jan Tratnik heeft de proloog in de Ronde van Romandië gewonnen. De 29-jarige renner van Bahrain-Merida was op het 3,8 kilometer lange parcours in het Zwitserse Neuchâtel verrassend de snelste. Hij bleef zijn landgenoot Primoz Roglic met één tel voor.

Hond uitlaten

Je hond uitlaten op het parcours van een wedstrijd is niet heel handig, zeker niet als er een wedstrijd aan de gang is. Terwijl Kilian Frankiny op de finish afstormde, vond een verdwaalde man het nodig om met zijn mini-hondje snel over het parcours te wandelen. Gelukkig kwam de renner niet ten val, maar heel handig was het niet.

De Ronde van Romandië ging van start met een 3,8 kilometer lange (of korte) proloog. Het uitgestippelde parcours in Neuchâtel was niet makkelijk, want halverwege zat een lastig klimmetje. Toch kwamen de erkende tijdritspecialisten bovendrijven. Tony Martin zette als eerste een goede richttijd neer. De meervoudig wereldkampioen deed vijf minuten en tien seconden over de tijdrit, maar dat bleek niet genoeg te zijn voor de winst. Tom Bohli dook er met drie seconden onder, waarna ook Primoz Roglic volgde.

Roglic was op voorhand de grote favoriet voor de dagwinst, maar tot een overwinning voor de eindwinnaar van 2018 kwam het niet. Jan Tratnik dook verrassend onder de tijd van zijn landgenoot en zag niemand meer aan zijn tijd komen. Met slechts één tel verschil schreef Tratnik de proloog op zijn naam. Roglic werd tweede voor Bohli en Geraint Thomas, die zijn eerste koers in het nieuwe shirt van Team Ineos reed. Steven Kruijswijk finishte als 21e en gaf zes tellen toe op zijn ploeggenoot.

Share this post