Van Vleuten doet niet mee aan La Course

Van Vleuten doet niet mee aan La Course

Annemiek van Vleuten zal niet voor de derde keer op rij La Course winnen. De winnares van de Giro Rosa is tijdens de Franse wedstrijd op parcoursverkenning in Tokio, waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden. “Helaas, het is niet anders”, zei ze in De Avondetappe.

Parcoursverkenning

Van Vleuten won La Course in 2017 en 2018. Vooral de editie van 2018 staat in veel geheugens gegrift. Anna van der Breggen leek op Le Grand Bornand op weg te zijn naar de overwinning, maar in extremis wist Van Vleuten haar te passeren. Graag had ze haar titel verdedigd, maar precies in die week is een parcoursverkenning van de Olympische wegrit. “In eerste instantie was het niet mogelijk om La Course te combineren met de verkenning, maar achteraf bleek dat wel het geval te zijn”, legt ze uit.

Toen had Van Vleuten echter al aan haar ploeg Mitchelton-Scott doorgegeven dat ze niet beschikbaar is. “Jammer, maar er is al een ploeg samengesteld. Helaas zit ik daardoor niet in de selectie”, aldus Van Vleuten, die twee ritten won en het eindklassement van de Giro Rosa op haar naam schreef.

Annemiek van Vleuten 2019

Share this post