Van Poppel wint Mémorial Frank Vandenbroucke

Van Poppel wint Mémorial Frank Vandenbroucke

Danny van Poppel heeft de Mémorial Frank Vandenbroucke gewonnen. In Binche sprong de renner van LottoNL-Jumbo op de kasseien van de laatste kilometer weg en bleef hij de sprintende achtervolgers voor. Het is voor Van Poppel zijn derde overwinning van het seizoen.

Kansrijke Stybar

Met nog twee rondes in Binche te rijden zat de wedstrijd op slot. Een kopgroep was weggereden en alle topploegen hadden een mannetje meezitten. Arnaud Démare en Zdenek Stybar, Yves Lampaert waren de bekendste namen in de groep van twintig. Het peloton leek zich gewonnen te geven, maar terwijl Stybar was weggereden schoot de groep toch in gang. LottoNL-Jumbo (dat Maarten Wynants mee had zitten) ging volle bak op kop rijden voor Danny van Poppel en Dylan Groenewegen.

Stybar had de overwinning binnen handbereik, maar werd voor de laatste kilometer toch teruggepakt. Op de kasseien van Binche trok LottoNL-Jumbo de sprint aan voor Van Poppel, maar liet de 25-jarige renner het niet op een massale aankomst aankomen. Van Poppel schudde een verschroeiende demarrage uit zijn kuiten en pakte een mooie voorsprong op het peloton. De reactie van het peloton kwam te laat, waardoor Van Poppel het zegegebaar mocht maken. Yves Lampaert finishte als tweede voor Oliver Naesen. Taco van der Hoorn (4e) en Cees Bol (10e) eindigden ook in de top-tien.

Share this post