Van der Poel vierde in razendsnelle Gent-Wevelgem

Van der Poel vierde in razendsnelle Gent-Wevelgem

Mathieu van der Poel is als vierde geëindigd in Gent-Wevelgem. In de sprint raakte de Nederlands kampioen ingesloten en zag hij Alexander Kristoff verrassend de winst pakken. John Degenkolb werd tweede, Oliver Naesen derde.

Massasprint na slopende wedstrijd

De klassieker werd gekleurd door een kopgroep die was overgebleven uit een vroege aanval. De Slowaak Peter Sagan, de Italiaan Matteo Trentin, de Belg Edward Theuns en Mike Theunissen (Jumbo-Visma) kregen nog gezelschap van de Brit Luke Rowe. Op achttien kilometer van Wevelgem werden ze echter ingelopen door de grote groep met favorieten.

De ploeg Deceuninck-Quick Step controleerde de slotkilometers. Een viertal met daarbij Sebastian Langeveld probeerde het nog, maar werd vlak voor de finish gegrepen. Kristoff sprintte vervolgens op de macht naar de zege.

Ingesloten

Van der Poel zat iets te ver van achteren toen hij de sprint aanging. Hij wurmde zich nog langs wat collega-sprinters, maar kwam niet verder dan een vierde plaats. Niet slecht, want het was pas zijn allereerste WorldTour-wedstrijd. Zijn landgenoot Danny van Poppel finishte net achter hem.

Feitje: de wedstrijd werd afgelegd in gemiddeld 46,5 km/h. Het tweede wedstrijduur ging zelfs 54,5 km/h. Ongekend!

Share this post