Van der Poel rijdt Vlaanderen en Amstel Gold Race

Van der Poel rijdt Vlaanderen en Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel doet in 2019 mee aan meerdere grote wegwedstrijden. De renner van Corendon-Circus maakte in het Corendon hotel in Amsterdam bekend dat hij onder andere de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race op zijn programma heeft gezet.

Geen Roubaix

Zijn ProContinentale ploeg Corendon-Circus is uitgenodigd voor meerdere grote wedstrijden, maar Van der Poel zal niet overal aan deelnemen. Gent-Wevelgem is voor Matje de eerste afspraak. Daarna rijdt hij Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Amstel Gold Race. Parijs-Roubaix slaat hij over, net als de Omloop Het Nieuwsblad en de Scheldeprijs.

“Parijs-Roubaix sla ik bewust over. In de eerste plaats omdat ik erna de focus op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race wil leggen. Maar ook omdat ik niet meteen alles wil doen. Ik wil iets overhouden om te ontdekken”, zegt hij tegen het ANP. Van der Poel wordt in de voorjaarsklassiekers bijgestaan door ploegleider Michel Cornelisse, die een contract heeft getekend bij Corendon-Circus. “Hij heeft ervaring op WorldTourniveau en bij Roompot, dat ook met wildcards in het klassieke voorjaar terecht kwam”, zegt teambaas Philip Roodhooft over hem.

MTB Awards

Zaterdag en zondag stond er in het veld geen maat op Van der Poel. Zaterdag was hij langs de Schelde de beste in Antwerpen (hij reed Wout van Aert en Toon Aerts op een minuut). Een dag later reed hij de concurrentie aan diggelen in de kuil van Zonhoven. Diezelfde dag kreeg hij nog de MTB Awards uitgereikt. Van der Poel werd samen met Anna Tauber uitgeroepen tot Beste Mountainbiker van 2018. Van der Poel en Tauber wonnen die prijs ook in 2017.

Share this post