Van der Poel klopt de grote mannen en wint Brabantse Pijl

Van der Poel klopt de grote mannen en wint Brabantse Pijl

Mathieu van der Poel heeft op grootse wijze de Brabantse Pijl gewonnen. In een sprint was de Nederlands kampioen sneller dan Julian Alaphilippe, Tim Wellens en Michael Matthews.

Van der Poel kleurt de koers

Er wordt gesproken over het drieluik heuvelklassiekers (Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik), maar eigenlijk hoort daar de Brabantse Pijl ook een klein beetje bij. Sinds 1961 wordt de Brabantse Pijl gehouden en leverde het grote winnaars op als Edwig Van Hooydock, Johan Museeuw, Michele Bartoli, Oscar Freire, Michael Boogerd en Philippe Gilbert.

Zeven renners gingen al vroeg in de wedstrijd op avontuur. Zij droomden heel even om ook op de imposante erelijst te komen, maar die droom viel met nog dertig kilometer te gaan definitief in duigen. Het peloton, met een ijzersterke Van der Poel, had andere plannen.

Elitegroep

Daryl Impey reed bij het ingaan van de slotronde alleen aan de leiding en kreeg op de Hertstraat gezelschap van vier renners: oud-winnaar Wellens, Van der Poel, Alaphilippe en Matthews. Een kopgroep om van te watertanden. Op de Holstheide schudde Wellens stevig aan de boom en moest Impey eraf. Later probeerde Alaphilippe op de IJskelderlaan van Van der Poel af te raken, maar zonder succes. Met zijn vieren werd er in Overijse gesprint.

Matthews ging van ver aan, maar op Van der Poel stond simpelweg geen maat. Hij versloeg zijn drie vluchtmakkers en tekende na winst in Dwars door Vlaanderen voor zijn tweede grote wegoverwinning van het seizoen.

Zondag maakt Van der Poel zijn debuut in de Amstel Gold Race.

Share this post