Van der Poel gaat in 2019 klassiekers rijden

Van der Poel gaat in 2019 klassiekers rijden

Mathieu van der Poel rijdt in 2019 enkele klassiekers op de weg, dat heeft de 23-jarige renner laten weten in het programma Peptalk. Welke klassiekers het zijn weet Van der Poel nog niet, maar de kans is aanwezig dat Parijs-Roubaix ertussen zit.

Gent-Wevelgem en meer

“Ik ga voor het eerst een paar grotere wegwedstrijden rijden”, legt hij uit. “Gent-Wevelgem bijvoorbeeld, en nog een paar klassiekers, maar het voornaamste doel blijft Tokio 2020”, aldus Van der Poel, die in Tokio mee wilt doen aan de Olympische MTB-wedstrijd. “Na de Olympische Spelen ben ik 25, dan kan ik in principe nog 10 jaar op de weg rijden, als ik dat wil.”

De Nederlands kampioen op de weg, MTB en in het veld neemt geen overhaaste beslissingen. “Ik moet het nog wel een tijdje volhouden. Het is heel makkelijk als het goed gaat om teveel te willen doen, dus ik probeer wel mijn niveau te behouden.” Op de vraag of Parijs-Roubaix in 2019 tot de mogelijkheden behoort is MvdP nog ietwat geheimzinnig. “Die kan er ook tussen zitten inderdaad, maar dat weet ik nog niet.”

Voorbeeld van Van Aert volgen

Van der Poel’s ploeg Corendon-Circus heeft volgend jaar een ProContinentale status, waardoor het uitgenodigd kan worden voor de grotere koersen. Zijn collega en crossrivaal Wout van Aert reed dit jaar met succes zijn eerste (semi-)klassiekers en finishte onder andere als 3e in de Strade Bianche, 9e in de Ronde van Vlaanderen en 10e in Parijs-Roubaix. Van der Poel kroonde zich dit jaar op de weg tot Nederlands kampioen en veroverde zilver op het EK achter Matteo Trentin.

Share this post