Van Aert rijdt in 2019 al voor Jumbo-Visma

Van Aert rijdt in 2019 al voor Jumbo-Visma

De kogel is door de kerk: Wout van Aert komt komend seizoen al uit voor Jumbo-Visma, dat heeft zijn nieuwe ploeg bekend gemaakt. Van Aert zit momenteel zonder ploeg en stroomt per 1 maart 2019 in bij de Nederlandse WorldTour-formatie.

‘Honger naar meer’

Van Aert zat na het ontbinden van zijn contract bij Sniper Cycling zonder ploeg. De Belg zou aanvankelijk in 2020 naar Jumbo verkassen, maar kwam halverwege september ‘ploegloos’ op straat te staan. Na heel wat geregel en gedoe mag Van Aert dus het komende wegseizoen al voor zijn nieuwe werkgever rijden. “Ik wil mezelf graag ontwikkelen en ben opzoek naar nieuwe uitdagingen. Ik heb vorig jaar een goede klassieke periode gereden. Die honger naar meer is heel groot geworden bij mij. Ik denk dat het een uitdaging is voor de toekomst.”

Van Aert deed in 2018 voor de eerste keer mee aan enkele klassiekers. De 24-jarige renner werd onder andere 3e in de Strade Bianche, 10e in Gent-Wevelgem, 9e in de Ronde van Vlaanderen en 13e in Parijs-Roubaix. Volgend jaar komt hij in de meeste wedstrijden zijn crossrivaal Mathieu van der Poel tegen. De Nederlander maakte maandag bekend dat hij deelneemt aan o.a. de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

Share this post