Van Aert per direct weg bij Veranda’s Willems-Crelan

Van Aert per direct weg bij Veranda’s Willems-Crelan

Wout van Aert heeft zijn contract met Sniper Cycling per direct verbroken, dat bracht vannacht het team van manager Nick Nuyens naar buiten. Het is niet bekend of Van Aert nu al de oversteek maakt naar LottoNL-Jumbo.

Soap gaat verder

Hiermee gaat de soap rond Van Aert en Nuyens even verder, want de laatste maanden is er nogal veel gebeurd tussen die twee. Van Aert werd als speelbal gebruikt bij deals tussen Sniper en Aqua Blue Sport, terwijl hij zelfs van niks afwist. Onlangs werd Van Aert als kopman gepresenteerd van de nieuwe fusieploeg Roompot-Crelan, maar liet de wereldkampioen veldrijden al direct weten geen trek te hebben in de nieuwe ploeg.

“Wout van Aert heeft maandagavond 17 september 2018 eenzijdig zijn contract met Sniper Cycling verbroken. Dit ondanks het feit dat het teammanagement de voorbije week de situatie nog trachtte te deblokkeren, onder andere in de vorm van een verbeterd contractvoorstel voor 2019. Van Aert is niet ingegaan op dat voorstel en heeft ervoor gekozen eenzijdig zijn contract te verbreken met onmiddellijke ingang. Het teammanagement betreurt die beslissing”, staat er in het persbericht van de ploeg.

Slecht nieuws voor Roompot-Crelan

Wie er opdraait voor de contractbreuk (Van Aert of eventueel een geldschieter) is niet bekend. Het is ook nog niet bekend in welke truitje Van Aert aan de eerste twee wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten zal rijden.

Roompot zal ook niet blij zijn met de beslissing van Van Aert. Met Van Aert hadden ze een belangrijke renner in handen om zeker te zijn van wildcards voor de grote koersen. Aangezien Roompot Vakanties van plan is meer de Belgische markt op te gaan betekent het vertrek van Van Aert een flinke aderlating. Of de fusie doorgaat is nog maar de vraag, al liet manager Michael Zijlaard al eerder weten dat de ploeg niet volledig afhangt van de veldrijder.

Per 2020 komt Van Aert uit voor LottoNL-Jumbo, maar misschien is dat nu dus ietsje eerder.

Share this post