Van Aert over parcours Roubaix: ‘Het ligt er nog slechter bij’

Van Aert over parcours Roubaix: ‘Het ligt er nog slechter bij’

Wout van Aert gaat zondag als kopman van Jumbo-Visma van start in Parijs-Roubaix. Het wordt voor de Belg zijn tweede deelname. Volgens de 24-jarige renner liggen de kasseien er nóg slechter bij dan verwacht. “Vooral het Bos van Wallers en Carrefour de l’Arbre. Het Bos hebben ze ‘opgefrist’, maar veel heb ik daar niet van gemerkt.”

‘Speciale koers’

Van Aert eindigde vorig jaar als dertiende bij zijn debuut. Dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen en behoort hij tot de absolute topfavorieten. Gezien zijn voorjaar met veel ereplaatsen is dat terecht, maar ‘Roubaix’ blijft toch altijd een loterij: het is zaak om zo min mogelijk materiaalpech te kennen. “Dit is ook de wedstrijd die me het best moet liggen, het is een speciale koers, uniek omdat er zo veel kasseistroken zijn”, zei hij na de verkenning tegen het ANP.

Paris - Roubaix 2018

Lees ook

Voorbeschouwing Parijs-Roubaix 2019

“Het was goed om de verkenning te doen. Het kan nooit kwaad om die stroken nog eens af te werken en de volgorde opnieuw in het hoofd te steken”, aldus Van Aert. Zondag kan hij rekenen op de steun van Maarten Wynants, Taco van der Hoorn, Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen, Mike Teunissen en Danny van Poppel.

Laatstgenoemde testte donderdag alvast zijn benen op de Carrefour de l’Arbre. Het resulteerde in een KOM.

Wout van Aert 2019
Van Aert dokkert over de kasseien.

Share this post