Valverde via Tour naar Spelen, Fuglsang rijdt Giro

Valverde via Tour naar Spelen, Fuglsang rijdt Giro

Het wielerjaar zit er nog maar net op, maar toch is het alweer tijd om vooruit te kijken. Alejandro Valverde is ook in 2020 weer in het profpeloton te bewonderen en heeft een deel van zijn koerskalender bekend gemaakt. Ook Jakob Fuglsang heeft dat gedaan.

Dertiende deelname

Valverde doet volgens Marca voor de dertiende keer mee aan de Franse ronde. “Wel zit het einde van de Tour erg kort op de wegwedstrijd van de Olympische Spelen”, zegt zijn teambaas Eusebio Unzué. Dat klopt, want de Tour eindigt op zondag 19 juli en de olympische wegwedstrijd vindt plaats op 25 juli. “Alejandro moet dan om dinsdag in het vliegtuig stappen, maar we hebben ook nog te maken met een tijdsverschil, waardoor er nog minder reis- en hersteltijd is.”

Valverde eindigde zeven keer in zijn carrière in de top tien van de Tour. Dit jaar eindigde hij als negende en wist hij een etappe te winnen.

Druk programma Fuglsang

Jakob Fuglsang richtte zich afgelopen seizoen vooral op de voorjaarsklassiekers, de Tour en het WK. Volgend seizoen krijgt hij het nóg drukker. De Deen van Astana mikt op een goed voorjaar, hoopt daarna een goed klassement te rijden in de Giro en heeft daarna de Tour en de Olympische Spelen op zijn programma staan.

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik wil graag nog één keer een goed klassement in een grote ronde rijden. Dit jaar verscheen hij als kopman aan de start van de Tour en Vuelta, maar telkens stelde hij teleur. In zijn tweede Girodeelname hoopt hij wel hoge ogen te gooien. “De Tour zal ik daarna vooral in dienst rijden van Miguel Angel Lopez, daar bereid ik mij voor op de Spelen”, legt hij uit. Binnenkort maakt hij zijn definitieve programma bekend.

Alejandro Valverde 2019

Share this post