Valverde rijdt geen Tour, wel Giro en Vuelta

Valverde rijdt geen Tour, wel Giro en Vuelta

Alejandro Valverde doet in 2019 niet mee aan de Tour de France, dat heeft hij in een interview met El Pais laten weten. De wereldkampioen zegt geen plezier te beleven aan een eventuele Tourdeelname. Valverde doet wel voor de eerste keer in zijn carrière mee aan de Ronde van Vlaanderen.

‘Ik beleef er geen plezier aan’

Valverde weet dat de Tourorganisatie hem graag aan de start ziet verschijnen, maar heeft simpelweg geen zin in de Franse ronde. “Ik moet doen wat het beste voor mij is. De Tour is de grootste wielerwedstrijd ter wereld, maar dat betekent niet dat ik verplicht ben om eraan deel te nemen. Ik beleef er geen plezier aan.”

In het interview laat hij doorschemeren dat hij voor de dubbel Giro-Vuelta gaat, én zijn debuut maakt in de Ronde van Vlaanderen. “Ik ben mezelf en mijn fans eigenlijk ‘verplicht’ om een keer de Ronde van Vlaanderen gereden te hebben. Volgend jaar is daar een mooi moment voor”, aldus El Imbatido.

Stoppen?

Aan stoppen denkt de 38-jarige Spanjaard nog niet. “Ik ben er nog wel een tijdje. Het spelletje vind ik nog veel te leuk om mee te stoppen. Ik ben nog altijd hongerig en het fietsen nog lang niet zat.”

Valverde kroonde zich onlangs in Innsbruck voor de eerste keer tot wereldkampioen. Op zijn bomvolle palmares staan ook vijf overwinningen in de Waalse Pijl, vier zeges in Luik-Bastenaken-Luik en meerdere podiumplaatsen in de Amstel Gold Race en Ronde van Lombardije. Aan de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix deed hij nog nooit mee, al reed hij dit jaar wel mee met Dwars door Vlaanderen en werd hij prompt 11e.

Share this post