Terpstra en Boom grijpen naast winst in Le Samyn

Terpstra en Boom grijpen naast winst in Le Samyn

Niki Terpstra en Lars Boom zijn er net niet in geslaagd om de Waalse openingswedstrijd GP Le Samyn te winnen. Ze maakten deel uit van een kopgroep, maar moesten in een sprint hun meerdere erkennen in Florian Sénéchal van Deceuninck-Quick-Step. Terpstra werd derde, Boom vierde.

Sterk trio

Terpstra liet zich tijdens de koers vaak van voren zien. Af en toe ging hij op de pedalen staan, om zich vervolgens weer terug te laten zakken. In de slotfase was het menens en reed hij weg uit het uitgedunde peloton. Samen met de sterke Lars Boom en Florian Sénéchal maakte hij de oversteek naar zeven vluchters. Jesper Asselman en Elmar Reinders (Roompot-Charles) maakten deel uit van die kopgroep.

Met nog drie kilometer te rijden lieten Terpstra, Boom en Sénéchal de medekoplopers achter. Aimé De Gendt en Tim Declercq keerden terug, waarna Declercq op een perfect moment wegreed. Op de grote plaat reed hij op anderhalve kilometer van het einde weg, maar toen kwamen plots de overige (geloste) koplopers weer tevoorschijn. Het draaide op een sprint uit. Boom ging van heel ver aan, maar viel stil en zag Sénéchal de winst pakken. De Gendt werd tweede voor Terpstra, die net als in Kuurne-Brussel-Kuurne als derde eindigde. Boom werd vierde, Reinders achtste en Asselman negende.

Uitslag GP Le Samyn 2019

1. Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick-Step)
2. Aimé De Gendt (Wanty)
3. Niki Terpstra (Direct Energie)
4. Lars Boom (Roompot-Charles)
5. Pieter Serry (Deceuninck-Quick-Step)
6. Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale)
7. Tim Declercq (Deceuninck-Quick-Step)
8. Elmar Reinders (Roompot-Charles)
9. Jesper Asselman (Roompot-Charles)
10. Rémy Mertz (Lotto-Soudal)

Van den Bos sterkste vrouw

De GP Le Samyn voor vrouwen is wel gewonnen door een Nederlander: Jip van den Bos. De 22-jarige renster reed in de finale van de eendagskoers weg uit een kopgroep en hield knap tot de finish stand. De Duitse Daniela Gass werd op bijna een minuut achterstand tweede, Demi de Jong derde.

Share this post