Tankink blijft Dumoulin voor in Daags na de Tour

Tankink blijft Dumoulin voor in Daags na de Tour

Niet Tom Dumoulin heeft het eerste criterium na de Tour gewonnen, maar Bram Tankink. De afscheidnemende renner van LottoNL-Jumbo was in een sprintje rapper dan Dumoulin en Bauke Mollema. Door de geweldige prestaties van de Nederlandse renners in de Tour de France was er veel volk gekomen naar Boxmeer.

Nederlandse gekte

Alle Nederlandse Tourtoppers waren naar Brabant gereden om rondjes om de kerk te rijden. Met Dumoulin als publiekstrekker was het dringen geblazen voor een handtekening van de Limburger. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zoveel mensen hier”, zei hij voor de camera’s van de NOS. “Het heeft ongelooflijk goed geleefd, we hebben het als Nederlanders ook goed gedaan.”

Na een paar uur rondjes rijden mocht Tankink de overwinning pakken. Tankink, die na dit seizoen zijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets aan de wilgen hangt, versloeg in een sprintje Dumoulin en Mollema. Bij de vrouwen ging de zege naar Anna van der Breggen. Zij verwees Chantal Blaak en Marianne Vos naar de dichtste ereplaatsen. In het Belgische Aalst pakte Peter Sagan de overwinning ten koste van Yves Lampaert en Mathieu van der Poel.

Tour de France 2018 peloton

Lees ook

Criteriums: Waar zijn de Tourtoppers te bewonderen?

De komende weken zijn de Tourtoppers overal in Nederland te bewonderen. Dinsdagavond komt Tourwinnaar Geraint Thomas naar Friesland toe om in Surhuisterveen te rijden. Dumoulin en Mollema zijn daar ook van de partij.

Daags na de Tour, Boxmeer 2018

Share this post