Talentvolle Philipsen wint na diskwalificatie Ewan

Talentvolle Philipsen wint na diskwalificatie Ewan

Jasper Philipsen heeft de voorlaatste etappe in de Tour Down Under gewonnen. De jonge Belg van UAE Emirates werd tweede in de sprint, maar schuift een plekje op in de uitslag door de diskwalificatie van oorspronkelijk winnaar Caleb Ewan. De Australiër deelde in de slotkilometer een kopstoot uit.

Harde val Bevin

Het was een tumultueuze etappe. Met nog tien kilometer te gaan vond er een grote valpartij voorin het peloton plaats. Klassementsleider Patrick Bevin was het zwaarst getroffen en stapte met veel pijn en moeite weer op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Een kansloze missie, dacht iedereen, maar het peloton toonde zich van haar sportiefste kant en wachtte Bevin op.

Bevin kon terugkeren en verloor uiteindelijk geen tijd. Het draaide voor de vijfde keer deze Tour Down Under op een sprint uit en daarin passeerde Ewan als eerste de finishstreep. Na de wedstrijd werd hij echter uit de uitslag geschrapt, waardoor Jasper Philipsen deze zege kreeg toegewezen. Peter Sagan eindigt hierdoor als tweede, Danny van Poppel werd derde. Cees Bol zorgde ervoor dat er met zijn zevende plaats twee Nederlanders in de top-tien finishten.

Philipsen

Voor de amper twintigjarige Philipsen is het zijn eerste WorldTour-zege. De Belg reed vorig jaar voor het Amerikaanse Hagens Berman Axeon en won dat seizoen een rit in de Tour of Utah.

Zondag eindigt de Tour Down Under 2019 met een rit naar Willunga Hill.

Uitslag

Share this post