Tafi heeft ploeg gevonden om Parijs-Roubaix te rijden

Tafi heeft ploeg gevonden om Parijs-Roubaix te rijden

De kans is heel groot dat Andrea Tafi in 2019 aan de start verschijnt van Parijs-Roubaix. De inmiddels 52-jarige Italiaan heeft een ‘grote ploeg’ gevonden en hoopt snel bekend te kunnen maken welke ploeg dat is. Tafi heeft als doel om nog eenmaal deel te nemen aan de klassieker die hij in 1999 wist te winnen.

Geen Quick-Step

In gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Tafi aan dat hij een ploeg heeft gevonden voor zijn eenmalige Parijs-Roubaix-rentree, maar welke laat hij nog in het midden. Deceuninck-Quick-Step is het in elk geval niet, want hoewel hij wel zijn oude ploegleider Patrick Lefevere heeft benaderd, kreeg de Italiaan nul op rekest. Lefevere vindt het plan van Tafi heel mooi, maar heeft geen plek in zijn sterke ploeg vrij voor hem. “Dat begrijp ik, natuurlijk. Gelukkig heb ik een andere grote ploeg gevonden. Ik kan helaas nog niet zeggen welke. Nog niet.”

Veel mensen verklaren de 52-jarige Tafi voor gek, maar volgens hem is het helemaal niet raar om nog eenmalig mee te doen aan misschien wel de zwaarste wielerklassieker ter wereld. “Ik ben niet gek, maar volg gewoon mijn hart. Een doelstelling om een resultaat te rijden heb ik niet, ik zie wel waar ik uitkom”, aldus de oud-renner van onder anderen Saunier Duval, CSC en Mapei. In het trainingscentrum van laatstgenoemde ex-ploeg zal Tafi zich gaan voorbereiden om op 14 april 2019 topfit aan de start te staan van De Hel.

Share this post