Stybar sprint naar winst in E3 BinckBank Classic

Stybar sprint naar winst in E3 BinckBank Classic

Zdenek Stybar heeft de E3 BinckBank Classic gewonnen. De Tsjech was in een sprint sneller dan Wout van Aert en Greg Van Avermaet. Samen maakten ze deel uit van een kopgroep van vijf.

Jungels in de aanval

Nadat Stybar en Philippe Gilbert het al hadden geprobeerd, slaagde Bob Jungels er wel in om weg te springen uit het peloton. Hij maakte binnen no-time de aansluiting met de acht vroege vluchters. Lange tijd kon een enkeling hem volgen, maar op de Karnemelkbeekstraat was het voor hun gedaan. Jungels ging alleen verder en stond voor een solo van iets minder dan dertig kilometer.

Het gat schommelde lang tijd tussen de halve minuut en een minuut, maar door een splijtende demarrage van Van Avermaet op de Tiegemberg bleef er nog maar weinig over van zijn voorsprong. Opvallend genoeg ging het voor Peter Sagan te hard; hij stond geparkeerd op de Tiegem.

Sprint

Van Avermaet, Van Aert en Alberto Bettiol maakten samen met Stybar jacht op de Luxemburger, al deed Stybar natuurlijk geen moeite om zijn ploeggenoot in te rekenen. Met nog minder dan tien kilometer te rijden zat de aanval van Jungels erop. Stybar probeerde meerdere malen een sprint te ontlopen, maar werd telkens gegrepen door Van Aert en Van Avermaet. Doordat er naar elkaar gekeken werd, kon de vermoeide Jungels weer terugkeren en werd er met vijf gesprint.

Bettiol ging die sprint aan, waarna Van Avermaet versnelde. De Belg had de zege bijna te pakken, maar zag toen nog Stybar voorbij snellen. De Tsjech mocht na 204 kilometer net als in de Omloop Het Nieuwsblad het zegegebaar maken. Van Aert werd tweede, Van Avermaet derde.

Share this post