Sokken mogen niet meer te hoog zitten van de UCI

Sokken mogen niet meer te hoog zitten van de UCI

Als het aan de UCI ligt zien we volgend jaar de ultrahoge sokken niet meer terug in het profpeloton. De internationale wielerbond heeft volgens Cycling Weekly een nieuwe regel in het leven geroepen waardoor de sok niet meer over heel de kuit getrokken mag worden. ‘Hoe hoger de sok, hoe harder de snok’ gaat voor de profs dus niet meer op..

Sokkenregel

“Sokken en overschoenen die tijdens de wedstrijd worden gebruikt, mogen niet hoger zijn dan het midden van de knie en enkel”, legt de UCI uit. Ter verduidelijking – alsof het al niet duidelijk genoeg is – heeft de bond er een illustratie aan toegevoegd.

Sokken UCI

De straf?

De UCI heeft genoeg zaken aan haar hoofd, maar heeft dus toch tijd vrij weten te maken om de sokkenregel aan te passen. Sokken mocht je al tot halverwege de kuit dragen, maar schijnbaar bestond er nog geen officiële regel voor. Tijdens het afgelopen WK tijdrijden werden er meerdere renners gespot met overschoenen tot aan hun knieën. Wellicht is daarom de regel nieuw leven ingeblazen.

Het was al wel verboden om in wedstrijdverband compressiekousen te dragen. Welke maatregel er staat op het overtreden van de sok-wet is niet bekend.

Share this post