Sky verplettert de concurrentie in Dauphiné

Sky verplettert de concurrentie in Dauphiné

Team Sky heeft met overmacht de ploegentijdrit in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Britse ploeg deed 36.33 minuten over het 35 kilometer lange parcours en was daarmee ruim 37 seconden sneller dan BMC. Lotto-Soudal finishte op 52 seconden achterstand als derde.

Sky simpelweg te sterk

Daryl Impey veroverde dinsdag de gele leiderstrui en mocht daarom met Mitchelton-Scott als laatste van start gaan. Bij het eerste tussenpunt werd al duidelijk dat de tijd van Team Sky, dat met Geraint Thomas en Michal Kwiatkowski in de nek hijgde van Impey, niet haalbaar was. Uiteindelijk dook de Britse formatie met 37 seconden onder de tijd van BMC en moest het Mitchelton-Scott van Impey genoegen nemen met een vierde plaats. Een goede generale repetitie voor Sky, want ook in de Tour zal er een ploegentijdrit plaatsvinden en doen zo goed als dezelfde renners mee. Vincenzo Nibali zal iets minder goed slapen. De Italiaan gaf met Bahrain-Merida liefst twee minuten toe op Sky.

Kwiatkowski heeft de gele leiderstrui weer terug en verdedigt een voorsprong van drie en negen seconden op zijn ploeggenoten Gianni Moscon en Jonathan Castroviejo. Geraint Thomas staat vierde op 21 seconden, waarna Brent Boorwater op al 48 seconden  de eerste niet-Sky-renner is. Vanaf morgen staan er alleen nog maar vier bergritten op de Dauphiné-deelnemers te wachten.

Share this post