Sky stopt samenwerking met wielerploeg na 2019

Sky stopt samenwerking met wielerploeg na 2019

Team Sky zal op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor. Het mediabedrijf Sky stopt na het wielerseizoen 2019 de samenwerking met de ploeg van Chris Froome en Geraint Thomas, dat meldt de ploeg zelf.

Lange samenwerking

De Britse wielerploeg werd eind 2009 opgericht. Het British Sky Broadcasting verbond zich in eerste instantie voor vier jaar aan de ploeg en pompte tientallen miljoenen in de ploeg. Als doel had het om binnen vijf jaar de Tour de France te winnen met een Britse renner. Dat lukte, want in 2012 won Bradley Wiggins de Franse ronde.

De successen bleven volgen. In 2013 won Chris Froome de Tour en een jaar later werd hij tweede in de Vuelta. In 2015, 2016 en 2017 won Froome opnieuw de Tour en zegevierde hij ook in de Vuelta. Dit jaar won de in opspraak geraakte Froome de Giro en pakte zijn ploeggenoot Geraint Thomas de overwinning in de Tour. Sky won tot dusverre in totaal acht grote rondes en boekte 322 overwinningen.

Sponsor gezocht

Met het nieuwe wielerseizoen voor de deur moet manager Dave Brailsford met zijn team op zoek naar een nieuwe geldschieter. Sky blijft in 2019 nog wel hoofdsponsor en naamgever van de succesvolle ploeg.

Share this post