Selectie EK Wielrennen bijna rond

Selectie EK Wielrennen bijna rond

Het is niet het meest aansprekende kampioenschap, maar we doen er toch aan mee, het EK. Bondscoach Thorwald Veneberg heeft de selectie voor zowel de wegwedstrijd als de tijdrit zo goed als rond. Het EK vindt dit jaar plaats in het Schotse Glasgow. De tijdrit op 8 en de wegwedstrijd op 12 augustus.

Moreno Hofland, Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Maurits Lammertink, Oscar Riesebeek en Pieter Weening worden opgesteld in de wegwedstrijd die met 16 rondjes Glasgow in totaal 230 kilometer duurt. De 6 mannen krijgen nog versterking van 2 extra renners die later worden aangewezen. Groenewegen en Dumoulin zijn er niet bij, zij kiezen voor de BinckBank Tour die op 13 augustus van start gaat. Sowieso staan de teams niet te trappelen om renners af te vaardigen naar dit EK. Het valt midden in het drukke seizoen en heeft bijzonder weinig aanzien.

De tijdrit van 45 kilometer wordt door gereden door Jos van Emden. Hij gaat op jacht naar de eerste plek, na dit jaar in de Tirreno en het Critérium de Dauphiné al twee keer tweede geworden te zijn.

Share this post