Scheurtje in pees zit herstel van Dumoulin dwars

Scheurtje in pees zit herstel van Dumoulin dwars

Tom Dumoulin is nog niet in staat om volle bak te trainen, dat laat zijn ploeg woensdagmiddag in een persbericht weten. Uit een nieuwe MRI-scan blijkt dat een scheurtje in een pees zijn rentree voorlopig in de weg staat.

‘Focus op volledig herstel’

“Zoals bekend is Tom hard gevallen in de Giro en heeft dat verschillende verwondingen aan zijn bot, pezen, kraakbeen en weefsel in zijn knie opgebracht. We hebben alles van dichtbij gevolgd en samen een plan van aanpak samengesteld om Tom klaar te stomen voor de Tour. De afgelopen drie weken is de focus op het halen van de Tour verschoven naar een focus op volledig herstel van de knie” laat Sunweb-arts Anko Boelens weten.

“Op dit moment is de pees de beperkende factor. Voorlopig zal het voor Tom blijven bij herstellen en zit een rentree er nog niet in”, laat men weten. Het is dus maar de vraag of de Vuelta a España haalbaar is voor de Giro-winnaar van 2017. “Voorlopig blijft het voor Tom bij rustige trainingsrondjes en zit intensief trainen er nog niet in. Pas als hij volle bak kan trainen, zullen we nieuwe doelen stellen.”

Tom Dumoulin 2019

Lees ook

Kijktip: De machinekamer van Tom Dumoulin

Share this post