Scheldeprijs 2019 bijna volledig op Nederlandse bodem

Scheldeprijs 2019 bijna volledig op Nederlandse bodem

De 107e uitvoering van de Scheldeprijs heeft nog meer kilometers op Nederlandse bodem dan de vorige editie. Vorig jaar werd er zo’n 125 kilometer door Nederland gereden, dit jaar zal dat 145 kilometer zijn. De start blijft in Terneuzen en de finish in het Belgische Schoten.

Scheldeprijs 2019

De lus in Nederland is een stuk groter dan de vorige editie. Daarnaast is het aantal plaatselijke ronden van 15,8 kilometer gereduceerd van 3 naar 2, meldt Sporza. In totaal heeft de Scheldeprijs 2019 een lengte van 202,3 kilometer, waarvan dus bijna drievierde door Nederland gaat.

“We maken een lusje in Vlissingen om daar naar Middelburg en Wemeldinge te vertrekken”, zegt koersdirecteur van Frank van Zitteren. “De finale is in België nagenoeg hetzelfde, maar dan over twee ronden in plaats van drie.” Vorig jaar werd een groot gedeelte van het peloton uit koers gezet wegens het passeren van een gesloten spoorweg. Onder andere Dylan Groenewegen moest de koers vroegtijdig verlaten. “Met de parcourswijziging halveren we het aantal spoorovergangen van vier naar twee.”

Geen Jumbo-Visma

Aan de Scheldeprijs doen tien WorldTour-ploegen mee. Deceuninck-Quick-Step is er ook bij en start naar alle waarschijnlijk met 2018-winnaar Fabio Jakobsen. Ook BORA-hansgrohe, EF Education First, Lotto-Soudal, Dimension Data, Trek-Segafredo, UAE Emirates, Sunweb, Sky en Katusha-Alpecin reizen op woensdag 10 april af naar Terneuzen. Jumbo-Visma van onder andere Groenewegen is er niet bij.

Share this post