Schachmann wint lastige openingstijdrit in het Baskenland

Schachmann wint lastige openingstijdrit in het Baskenland

Maximilian Schachmann heeft in Zumarraga de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe was op het 11,3 kilometer lange parcours met afstand de sterkste.

Verraderlijk parcours

Soms is het verstandig om je niet blind te staren op de routekaarten van de organisatie. Zo ook vandaag, want volgens de organisatie was het een nagenoeg vlakke tijdrit. Dat was niet zo. De extreem zware klim La Antigua zat tussen de start en finish. Met een lengte van 2,3 kilometer en gemiddeld stijgingspercentage van 9,7% (met uitschieters naar 21%) was de tijdrit absoluut niet makkelijk.

De mannen van BORA-hansgrohe waren bij de les. Patrick Konrad zette in eerste instantie de beste tijd neer, maar zag dat flink verbeterd worden door zijn ploegmaat Schachmann. De Duitser had op het tweede tussenpunt (het top van La Antigua) de beste tijd neergezet en gaf die voorsprong in de afdaling niet meer uit handen. Adam Yates, Michal Kwiatkowski, Ion Izagirre en Julian Alaphilippe kwamen niet in de buurt.

Daniel Martinez finishte op negen seconden als tweede, Kwiatkowski werd derde op tien seconden voor Alaphilippe en Yates. Schachmann won onlangs nog een etappe in de Ronde van Catalonië.

De Ronde van het Baskenland duurt nog tot en met zaterdag.

Share this post