Sagan: ‘Wielrennen vind ik een saaie sport’

Sagan: ‘Wielrennen vind ik een saaie sport’

Peter Sagan heeft in de Spaanse krant El Pais een opvallende uitspraak gedaan. De drievoudig wereldkampioen vindt het wielrennen maar saai om naar te kijken. “Als toeschouwer zou ik alleen de laatste vijf kilometer willen zien, dan is er pas actie.”

‘Dan val je toch in slaap?’

De excentrieke Slowaak zegt in de Spaanse krant dat je bij sommige etappes genoeg hebt aan de laatste kilometers om een goed beeld van de wedstrijd te krijgen. “Als ik een rit van 200 kilometer moet kijken en ik parkeer mijn auto op 100 kilometer van de finish, dan zien ze er allemaal hetzelfde uit. Dat is ook op 20 kilometer van het einde zo. Maar om nou in één klap van 100 naar 20 te gaan, dan ben je alweer twee uur verder en is er niets gebeurd.”

Sagan zegt dat alleen de slotfase de moeite waard is om naar te kijken. “Dan gebeurt alles op volle snelheid. Als je op 100 kilometer van het einde inschakelt val je toch in slaap? Ik vind het wielrennen maar een saaie sport. Als toeschouwer zou ik alleen de laatste kilometers willen zien”, legt hij uit.

WK

In gesprek met El Pais blikt hij ook nog vooruit op het wereldkampioenschap wielrennen in Innsbruck. De wereldkampioen van 2015, 2016 en 2017 gelooft niet in een stunt door op het loodzware Oostenrijkse parcours zijn vierde wereldtitel binnen te slepen. “Ik ga er alleen heen om de Slowaakse trui te dragen en mijn landgenoten te steunen.”

Share this post