Sagan heeft eerste zege van 2019 te pakken

Sagan heeft eerste zege van 2019 te pakken

Peter Sagan heeft de derde rit in de Tour Down Under gewonnen. De Slowaak was in de 146,2 kilometer lange etappe van Lobethal naar Uraidla in een sprint van een uitgedunde groep de snelste. Patrick Bevin blijft leider.

Derde sprint op rij

Na een lastige etappe met meerdere heuvels draaide het voor de derde keer op een sprint uit. Daryl Impey (Mitchelton-Scott) stormde in dalende lijn op de finish af en piloteerde daarmee onbewust Sagan. De Slowaak van BORA-hansgrohe sprong de laatste 100 meter uit het wiel van de Zuid-Afrikaan en bleef Luis Léon Sanchez nipt voor. Impey finishte als derde. Danny van Poppel werd net als woensdag vierde.

De voorste groep bestond uit minder dan vijftig man. Behalve Van Poppel wisten ook Wout Poels (14e), Dylan van Baarle (28e) en Tom-Jelte Slagter (34e) geen tijd te verliezen. Zij kijken in het algemeen klassement allemaal tegen een achterstand van vijftien seconden op Patrick Bevin aan. De Nieuw-Zeeland won woensdag de tweede rit en verdedigt vrijdag een voorsprong van één tel op Sagan.

Uitslag 3e etappe Tour Down Under

1. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) 3:46:06 uur
2. Luis Léon Sanchez (Astana)
3. Daryl Impey (Mitchelton-Scott)
4. Danny van Poppel (Jumbo-Visma)
5. Patrick Bevin (EF Education First)
6. Jan Polanc (UAE Emirates)
7. Ruben Guerreiro (Katusha-Alpecin)
8. Tadagej Pocacar (UAE Emirates)
9. Chris Hamilton (Sunweb)
10. Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida)

Share this post