Route Vuelta 2020 door Nederland bekend gemaakt

Route Vuelta 2020 door Nederland bekend gemaakt

De Ronde van Spanje rijdt volgend jaar zo’n 400 kilometer door Nederland, dat heeft de organisatie woensdagmiddag tijdens een presentatie bekend gemaakt. Het was al bekend dat de Vuelta in Utrecht zou starten, nu is er ook meer bekend over de routes.

Precieze datum niet bekend

De eerste etappe is een ploegentijdrit over 23 kilometer met start en finish bij de Jaarbeurs. De tweede etappe voert van Den Bosch naar Utrecht en telt 183 kilometers. De finish is gelegen bij het Science Park. De derde en tevens laatste etappe op Nederlandse bodem gaat van Breda naar Breda, met passages door Baarle-Nassau en Bergen op Zoom. Die rit telt 194 kilometer.

De Ronde van Spanje begint volgend jaar eind augustus, de precieze datum is nog niet bekend. Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.

Breda

Koersdirecteur Javier Guillén en zijn gevolg waren afgereisd naar Breda waar hij onder meer de Nederlandse oud-winnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk een rode trui overhandigde, tegenwoordig de kleur waarin de leider zich hult. Ook minister Bruno Bruins bracht een bliksembezoek, het rijk draagt een klein deel bij aan het totale budget van zo’n 14 miljoen euro. “Maar de grootste bijdrage komt van de provincies en de gemeente. Het is fantastisch dat we zo’n wedstrijd naar Nederland halen.”

Burgemeester Paul Depla van Breda keek in ieder geval uit naar de dag dat de ronde zijn stad aandoet. “Fietsen zit in ons DNA, we willen bovendien de wereld laten zien hoe mooi Utrecht, Den Bosch en Breda zijn. Die etappe hier wordt sowieso een groot feest: fiesta Breda.”

Guillén kon nog geen uitsluitsel geven over de exacte datum: ,”We wachten op de UCI. Het zal in ieder geval een vrijdag worden.” Daarvoor zal dan al de teampresentatie zijn geweest, die is op het Vredenburg in Utrecht.


De route van de ploegentijdrit.


De route van de 2e etappe, met start in Den Bosch en aankomst in Utrecht.


De derde rit start en finisht in Breda.

Share this post